Loading...
tr usd
USD
0.06%
Amerikan Doları
38,44 TRY
tr euro
EURO
-0.02%
Euro
43,75 TRY
tr chf
CHF
0.21%
İsviçre Frangı
46,50 TRY
tr cny
CNY
-0.03%
Çin Yuanı
5,27 TRY
tr gbp
GBP
-0.03%
İngiliz Sterlini
51,25 TRY
bist-100
BIST
0%
Bist 100
9.432,55 TRY
gau
GR. ALTIN
-0.67%
Gram Altın
4.072,44 TRY
btc
BTC
0.74%
Bitcoin
94.437,34 USDT
eth
ETH
0.56%
Ethereum
1.801,29 USDT
bch
BCH
1.73%
Bitcoin Cash
351,49 USDT
xrp
XRP
1.2%
Ripple
2,28 USDT
ltc
LTC
1.53%
Litecoin
86,69 USDT
bnb
BNB
0.34%
Binance Coin
605,50 USDT
sol
SOL
1.32%
Solana
149,94 USDT
avax
AVAX
1.41%
Avalanche
22,02 USDT

5 Analist: Bu Hafta Altın İçin Bunlara Hazır Olun!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın fiyatları, ABD doları ve Hazine faizlerindeki hafif gerilemenin desteğiyle Pazartesi günü yükseldi. Ancak külçe altının görünümü büyük merkez bankalarının agresif faiz artırımlarına karşı savunmasız kaldı.

“Piyasa, merkez bankalarının politika görünümüne ilişkin ipuçları arıyor”

ABD’li işverenlerin Mayıs ayında beklenenden daha fazla işçi çalıştırdığını gösteren Cuma günkü verilerin ardından altın yaklaşık %1 değer kaybetti. Kriptokoin.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere Fed, Haziran ve Temmuz politika toplantılarında yarım puanlık faiz artırımları yolunda ilerliyor ve Cuma günkü istihdam raporu, olasılığı daha da artırdı. IG’de bir pazar stratejisti olan Jun Rong, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Son ABD iş raporunun ardından, piyasa katılımcıları, bu hafta RBA ve ECB’nin rehberliğinde ve kilit ABD TÜFE verileriyle birlikte merkez bankalarının politika görünümüne ilişkin herhangi bir ipucuna karşı oldukça hassas olmaya devam edecek.

Bu Cuma günü ABD TÜFE verileri, Fed’in sıkılaştırma patikası hakkında daha fazla sinyal için bir sonraki odak noktası olacak. Yatırımcılar ayrıca, Avrupa Merkez Bankası’nın bu yıl faiz artırımına ilişkin bahislerini artırdı ve bankanın Ekim ayına kadarki politika toplantılarından birinde daha büyük, 50 baz puanlık bir artışla fiyatlandı.

Fitch Group: Altın, bu gelişmelerden yararlanmaya devam ediyor

Daha yüksek oranlar, faiz getirmeyen altını tutmanın fırsat maliyetini artırırken, güvenli liman külçesi de enflasyona karşı bir korunma olarak görülüyor. Fitch Group, piyasadki gelişmeleri değerlendirdiği bir notta şu hususların altını çiziyor:

Altın, merkez bankalarının talebi soğutmak ve enflasyonu düşürmek için oranları yükseltmeye çalışmasıyla artan jeopolitik belirsizlikler, enflasyon endişeleri ve durgunluk korkularıyla sonuçlanan Rusya-Ukrayna ihtilafından ve Çin’in sıfır Covid politikasından yararlanıyor.

TDS: 1.800 doların altında bir kırılma, CTA tasfiyelerini hızlandırabilir

TD Securities analistleri, altınla ilgili olarak, salgının isteğe bağlı altın ticaretini canlandırdığını ve ‘Diğer Raporlanabilir Varlıkları’ spekülatif piyasalarda daha büyük bir rol oynamaya bıraktığını savunuyor. Analistler, şu hususları ön plana çıkarıyor:

Bu grup, pandemi sırasında, tarihsel pozisyon boyutlarıyla tamamen tutarsız görünen önemli miktarda altın biriktirdi. Bu miktar aynı zamanda enflasyon duyarlılığı veya trend izleme ile ilişkili görünmüyor.

Analistlerin henüz teslim olmadığını söylediği bu grup, Ukrayna’daki savaşa agresif bir şekilde short’ları kapatmak zorunda kalması nedeniyle fiyatları yükseltmiş gibi görünüyor ve bu da fiyat hareketine yol açmış ve bu da uzun vadelileri şahin bir Fed karşısında ek tasfiyelerden kurtarmış olabilir. Ancak analistler, şu hususlara da dikkat çekiyor:

Altın fiyatlarının boğa piyasasının belirleyici trend çizgisinin altında kalmasıyla ve Fed’in gözünü kırpabileceğine inanmadan, bu traderlar, biz pandemi rejiminden çıkarken bir tasfiye boşluğu için en büyük riski temsil ediyor. 1.800 doların altında bir kırılma, altın üzerinde daha fazla baskı yaratmasını beklediğimiz ek CTA tasfiyelerini hızlandırabilir.

“Yetkililerden gelecek yeni ürün açıklamalarına odaklanacağız”

Piyasalardaki gelişmeleri değerlendiren ekonomist Hatice Kolçak ons altın ve Dolar/TL kuruna ilişkin tahminlerini paylaşıyor. Ekonomist, TÜİK tarafında son açıklanan ve ENAG’ın verilerinden önemli ölçüde sapan enflasyon rakamları ile birlikte piyasaların kafası daha da karıştığını belirtiyor.

Hatice Kolçak, beklentinin altında gelen verilerin, doğal olarak yatırımcıların kafasında soru işaretleri oluşturduğunu ifade ediyor ve bu durumun Haziran ayında netlik kazanacağı umudunun da yavaş yavaş tükendiğini belirtiyor. Ekonomist, yurt içindeki oynaklığa ilave olarak küresel piyasalardan da pozitif haberler gelmediğini vurguluyor. Hatice Kolçak, bu değerlendirmelerden sonra şu noktalara dikkatleri çekiyor:

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yükselişi ve DXY’nin yükselmesine bağlı olarak ons altın baskılandı. Bunun önemli olmadığını söyleyebilirim. Bugün enflasyona endeksli bono ve yetkililerden gelecek yeni ürün açıklamalarına odaklanacağız.

“Altın, 200 günlük SMA tarafından desteklenmeye devam ediyor”

Altın vadeli işlem piyasalarına açık faiz Cuma günü düşüş trendine devam etti ve bu sefer CME Group’un ön verilerine göre yaklaşık 12,8 bin kontrat küçüldü. Aynı satırda, hacim art arda üçüncü seansta düştü, şimdi yaklaşık 14 bin kontratta bulunuyor.

Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre, Cuma günü altın fiyatlarındaki ılımlı geri çekilme, azalan açık faiz ve hacmin ortasındaydı ve bu, aşağı yönlü devam etmenin çok yakın vadede olumlu görünmediği fikrine işaret ediyor. Bununla birlikte analist, 1.840 dolar civarındaki 200 günlük SMA’nın, şu an için iyi bir başlangıç ​​çekişmesi olarak ortaya çıktığını belirtiyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.