Loading...
tr usd
USD
0.04%
Amerikan Doları
38,43 TRY
tr euro
EURO
0%
Euro
43,76 TRY
tr chf
CHF
-0.02%
İsviçre Frangı
46,39 TRY
tr cny
CNY
-0.05%
Çin Yuanı
5,27 TRY
tr gbp
GBP
0.47%
İngiliz Sterlini
51,50 TRY
bist-100
BIST
-1.33%
Bist 100
9.306,96 TRY
gau
GR. ALTIN
0.18%
Gram Altın
4.107,45 TRY
btc
BTC
0.07%
Bitcoin
93.802,30 USDT
eth
ETH
-1.33%
Ethereum
1.767,48 USDT
bch
BCH
0.27%
Bitcoin Cash
346,44 USDT
xrp
XRP
0.49%
Ripple
2,26 USDT
ltc
LTC
-1.01%
Litecoin
84,52 USDT
bnb
BNB
-0.66%
Binance Coin
599,51 USDT
sol
SOL
-1.3%
Solana
146,07 USDT
avax
AVAX
-1.09%
Avalanche
21,47 USDT

IMF, XRP’ye ‘Menkul Kıymet’ mi Diyecek? Ripple CTO’su Açıklama Yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

IMF’nin Ödemeler Dengesi El Kitabı, bazı yardımcı tokenlerin ihraççılara yükümlülükler getirebileceğini ima ediyor. Bu da XRP üzerinde tartışmalara yol açtı. Ripple CTO’su David Schwartz, XRP’nin sınır ötesi ödemeler için bir köprü para birimi olarak birincil işlevini vurgulayarak, bir menkul kıymet olarak sınıflandırılması gerektiği yönündeki herhangi bir imayı reddetti.

IMF, XRP’yi bir menkul kıymet olarak mı etiketliyor?

Kripto para topluluğu içindeki son tartışmalar, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) XRP’yi bir menkul kıymet olarak sınıflandırdığı iddialarıyla alevlendi. IMF, 160’tan fazla ülkeyle istişareler yoluyla geliştirilen bir finansal raporlama çerçevesi olan Ödemeler Dengesi ve Uluslararası Yatırım El Kitabı’nın (BPM7) güncellenmiş bir versiyonunu yayınladı. Bu güncelleme, küresel finanstaki muamelelerini standartlaştırmayı amaçlayan kripto para birimleri için sınıflandırmaları resmen tanıtıyor.

Yeni çerçevenin temel odak noktası, bir kripto para biriminin ihraççılara finansal hak veya yükümlülük getirip getirmediğini belirlemek. IMF’ye göre, Bitcoin (BTC) madenciliğe dayalı ihraç modeli nedeniyle finansal yükümlülük getirmiyor. Ancak, altcoin olarak adlandırılan bazı tokenlerin, ihraççılarına yükümlülükler getirdiği öne sürülüyor. Bazı kripto varlıklar, sahiplerine gelecekte mal ve hizmetlere erişim sağladıkları takdirde “borç menkul kıymetleri” olarak sınıflandırılıyor.

IMF, kripto para birimlerini çerçevesine dahil ederek dijital varlıkların küresel finanstaki artan rolünü kabul etmiş oldu. Bununla birlikte, sınıflandırma yaklaşımı, özellikle sınır ötesi ödemelerde köprü rolüyle diğer birçok tokenden farklı olan XRP ile ilgili tartışmalara neden oldu.

Ripple CTO’su yanıt verdi

XRP’nin sınıflandırılmasına ilişkin spekülasyonlar yoğunlaşırken, Ripple’ın Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) David Schwartz iddiaları doğrudan ele aldı. XRP’nin bir menkul kıymet olarak sınıflandırılması gerektiği fikrini kesin bir dille reddederek, merkezi olmayan yapısının ve Ripple Labs’ten bağımsızlığının onu böyle bir tanımlamadan muaf tuttuğunu vurguladı. Bu bağlamda Schwartz, IMF’nin sınıflandırma mantığına meydan okuyarak, şu açıklamayı yaptı:

Eğer XRP bir yardımcı token ise, çünkü onu gelecekteki işlem ücretlerini ödemek için kullanabilirsiniz, o zaman BTC ve ETH de öyle. Bu mantıkla, XRP bir menkul kıymet olarak kabul edilirse, Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) da öyle olması gerekir. Bu da hem sektördeki fikir birliği hem de önceki düzenleyici kararlarla çelişen bir iddia olur.

Schwartz ayrıca, XRP’nin birincil işlevinin hızlı, düşük maliyetli sınır ötesi işlemleri mümkün kılmak olduğunu ve bunun da onu bir şirketteki mülkiyeti veya bir ihraççı üzerindeki finansal hakları temsil eden geleneksel menkul kıymetlerden temelde farklı kıldığını vurguladı. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, XRP’nin sınıflandırılmasına ilişkin tartışmalar sadece finans sektöründe değil aynı zamanda hukuk alanında da devam ediyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.