Loading...
tr usd
USD
0.1%
Amerikan Doları
38,45 TRY
tr euro
EURO
-0.2%
Euro
43,67 TRY
tr chf
CHF
0.13%
İsviçre Frangı
46,46 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,27 TRY
tr gbp
GBP
-0.04%
İngiliz Sterlini
51,23 TRY
bist-100
BIST
0.04%
Bist 100
9.436,74 TRY
gau
GR. ALTIN
-1.07%
Gram Altın
4.056,20 TRY
btc
BTC
0.9%
Bitcoin
94.587,29 USDT
eth
ETH
0.7%
Ethereum
1.803,81 USDT
bch
BCH
2.35%
Bitcoin Cash
353,66 USDT
xrp
XRP
1.74%
Ripple
2,29 USDT
ltc
LTC
1.76%
Litecoin
86,88 USDT
bnb
BNB
0.34%
Binance Coin
605,53 USDT
sol
SOL
2.18%
Solana
151,21 USDT
avax
AVAX
2.29%
Avalanche
22,21 USDT

Bu Ülke Yeni Kripto Para Kuralları için Kolları Sıvadı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya Merkez Bankası kısa bir süre önce, perakende CBDC yerine toptan bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ihracına öncelik verdiğini açıkladı. Ayrıca, ikincisi için net bir iş durumunun henüz ortaya çıkmadığını belirtti. Buna ek olarak banka, Avustralya’da kripto para biriminin geleceğine ilişkin Akasya Projesini başlattı. Banka, 3 yıllık uygulamalı bir araştırma programına bağlılık sözü verdi.

Avustralya, kripto endüstrisi yeni lisanslama kuralları getiriyor!

Konuyla ilgili bir başka gelişmede, Avustralya’nın menkul kıymetler bekçisi ASIC, ülkenin kripto para sektörü için yeni bir lisanslama rejimi getirmeye hazırlanıyor. Bu hamle, dijital varlıkları Avustralya’nın mevcut finansal düzenlemelerinin şemsiyesi altına almayı amaçlıyor. Ayrıca, kripto alanında faaliyet gösteren şirketlerin lisans almasını gerektiriyor. Kısa süre önce düzenlenen bir zirvede ASIC Komiseri Alan Kirkland, düzenleyicinin planlarını doğruladı. Ayrıca, çeşitli kripto varlıklarının Avustralya yasaları kapsamında zaten finansal ürünler olarak kabul edildiğini vurguladı. Yeni lisanslama çerçevesinin onları geleneksel finansal hizmet sağlayıcılarıyla aynı standartlara tabi tutacağını açıkladı. Bu, kripto şirketleri için düzenleyici yükümlülükleri konusunda çok ihtiyaç duyulan netliği sağlayacaktır.

Önerilen rejime göre, Avustralya’da faaliyet gösteren kripto para şirketlerinin, tüketicinin korunması, ifşa ve piyasa davranış standartlarına uymalarını sağlamak için finansal hizmetler lisanslarına başvurmaları ve bunları güvence altına almaları gerekecek. Kirkland, bu adımın ülkede daha güvenli ve daha düzenli bir kripto ortamı yaratacağını vurguladı.

ASIC’in kripto para varlıkları sınıflandırması

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, dünyada kriptoları düzenleme çalışmaları artıyor. ASIC’in yaklaşımının temel bir parçası, çeşitli kripto varlıklarını finansal ürünler olarak sınıflandırmak. Bu, onları geleneksel finansal hizmetlerle aynı düzenleyici gerekliliklere tabi hale getiriyor. ASIC, lisanslamayı zorunlu hale getiriyor. Böylece, şeffaflığı artırmak ve sektördeki dolandırıcılık veya suistimal riskini azaltmak amacıyla lisanssız kripto para operasyonlarına yönelik bir baskı sinyali veriyor.

Bu hamlenin Avustralya’nın kripto para sektörünü önemli ölçüde etkilemesi muhtemel. Şirketler artık lisanslama sürecinde yol almak, daha katı standartları karşılamak ve faaliyetlerinin Şirketler Yasası ile uyumlu olduğundan emin olmak zorunda kalacak. Bu durum bazı işletmeler için zorluklar yaratacak. Bununla birlikte, artan gözetimin sektörün meşruiyetini artırması mümkün. Ayrıca, daha fazla kurumsal yatırımcıyı çekmesi olası. ASIC’in yeni lisanslama rejimi, daha fazla düzenleyici netlik sağlayacak. Böylece, düzenlenmemiş oyuncuları azaltarak ve daha istikrarlı ve güvenli bir kripto ekosistemini teşvik ederek Avustralya kripto ortamını muhtemelen yeniden şekillendirecek. Bu arada, Avustralya Merkez Bankası’nın toptan CBDC’leri odağına alıyor. Ayrıca, kripto parayla ilgili devam eden araştırmaları, Avustralya finans sahnesinde dijital paraların artan önemini vurguluyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.