Loading...
tr usd
USD
0.07%
Amerikan Doları
38,44 TRY
tr euro
EURO
-0.23%
Euro
43,66 TRY
tr chf
CHF
-0.12%
İsviçre Frangı
46,34 TRY
tr cny
CNY
-0.08%
Çin Yuanı
5,27 TRY
tr gbp
GBP
0.22%
İngiliz Sterlini
51,37 TRY
bist-100
BIST
-0.79%
Bist 100
9.357,85 TRY
gau
GR. ALTIN
-0.8%
Gram Altın
4.067,31 TRY
btc
BTC
1.55%
Bitcoin
95.195,08 USDT
eth
ETH
0.77%
Ethereum
1.804,97 USDT
bch
BCH
1.71%
Bitcoin Cash
351,43 USDT
xrp
XRP
2.99%
Ripple
2,32 USDT
ltc
LTC
1.63%
Litecoin
86,77 USDT
bnb
BNB
0.54%
Binance Coin
606,74 USDT
sol
SOL
1.53%
Solana
150,25 USDT
avax
AVAX
1.28%
Avalanche
21,99 USDT

Cardano Mucidinden Rakip Altcoin’e Zehir Zemberek Sözler!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, ortalığı karıştırmaktan asla çekinmeyen biri. Yakın zamanda verdiği bir röportajda Hoskinson, rakibi olan Ethereum’u hedef aldı. Hoskinson, Ethereum’un yönetim yapısını bir “diktatörlük” ile karşılaştırmaktan geri durmadı.

Cardano mucidine göre Ethereum bir ‘diktatörlük’ modeline sahip!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Charles Hoskinson, sık sık Ethereum’u hedef tahtasına oturtuyor. Cardano mucidine göre, Ethereum’un ünlü kurucu ortağı Vitalik Buterin, ironik bir şekilde, merkezi olmayan bir ağ olması gereken şeyin yönü üzerinde biraz fazla etkiye sahip. Cardano’nun Voltaire döneminden kalma yönetişim modeliyle bu tuzaktan kaçındığını iddia ediyor. Bu yükseltme, topluluğun karar alma süreçlerine liderlik etmesini sağlıyor. Böylece, gücün tek bir kişinin elinde toplanmasının önüne geçiyor.

Amerikalı girişimciye göre Cardano’nun yaklaşımı, Bitcoin’de (BTC) gördüğü “anarşiyi” de ortadan kaldırıyor. Böylece, her iki aşırı uca da dengeli bir alternatif sağlıyor. Bu bağlamda Cardano kurucusu, şu açıklamayı yapıyor:

Bu üç şeye sahipseniz, Bitcoin’in anarşisinden ya da Ethereum’un diktatörlüğünden kaçınmak için adil bir şansınız olur. Aslında tek bir sesle ilerleyebilecek bir şeye sahip olursunuz, ancak günün sonunda hala merkezi değildir. Çünkü herkesi temsil eder.

Hoskinson yorumlarını genişletiyor

Ethereum’u bir diktatörlüğe benzeten ve kaşlarını kaldıran sözlerini detaylandıran Charles Hoskinson geri adım atmıyor. Ethereum’un tüm vizyonunun esasen Vitalik Buterin’in etrafında şekillendiğini vurguluyor. Buterin’e duyulan güvene dikkat çeken Hoskinson, şu sonuca varıyor:

Herkes yol haritası için, ilham almak için ona bakıyor ve topluluğu bir araya getirebilecek kadar nüfuza sahip tek kişi o.

Cardano mucidi, Buterin olmadan Ethereum’un momentumunu koruyup koruyamayacağını sorguluyor. Bu bağlamda, “Eğer onu resimden çıkarırsanız, bir sonraki hard fork neye benzer? Oraya ne kadar çabuk varabilirler?” diyor.

Ethereum’un geleceği tek bir kişiye bağlı!”

Cardano kurucusu sadece Ethereum’un liderliğini eleştirmekle yetinmiyor. Ethereum’un stratejik değişimi konusunda da suçu doğrudan Buterin’e yüklüyor. Başlangıçta Ethereum’un sharding yoluyla ölçeklendirilmesi (çekirdeğini optimize etmesi) gerekiyordu. Ancak Buterin gemiyi rollup’lara ve katman-2 çözümlerine doğru yönlendirdi. Bu yaklaşım Ethereum’un kısa vadede ölçeklenmesini sağlamış olsa da, karşıtları da yok değil. Son zamanlarda eleştirmenler, Ethereum’un temel katmanında hem faaliyet hem de ücret gelirlerinde bir düşüş görüldüğü için “çıkarıcı L2’lerin” yükselişini hedef aldı.

Hoskinson, “Katman 2’leri veya rollup’ları benimseme hareketi nereden geldi?” diye soruyor. Buradan hareketle Cardano mucidi, “Bu rastgele bir Ethereum mühendisinin fikri miydi, yoksa Buterin’in blog yazıları yazarak, bunun hakkında konuşarak ve bunun için bastırarak anlatıyı yönlendirmesi miydi?” diye soruyor. Hoskinson’a göre bu durum, Ethereum’un geleceğinin merkezi olmayan bir topluluktan ziyade tek bir kişinin vizyonu tarafından belirlendiği fikrini güçlendiriyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.