Loading...
tr usd
USD
0.03%
Amerikan Doları
38,45 TRY
tr euro
EURO
0.08%
Euro
43,98 TRY
tr chf
CHF
1.05%
İsviçre Frangı
46,90 TRY
tr cny
CNY
-0.05%
Çin Yuanı
5,27 TRY
tr gbp
GBP
0.09%
İngiliz Sterlini
51,88 TRY
bist-100
BIST
-1.33%
Bist 100
9.306,96 TRY
gau
GR. ALTIN
0%
Gram Altın
4.132,55 TRY
btc
BTC
0.85%
Bitcoin
94.542,18 USDT
eth
ETH
0.22%
Ethereum
1.795,09 USDT
bch
BCH
2.2%
Bitcoin Cash
353,14 USDT
xrp
XRP
1.95%
Ripple
2,30 USDT
ltc
LTC
0.04%
Litecoin
85,41 USDT
bnb
BNB
0.26%
Binance Coin
605,03 USDT
sol
SOL
-0.39%
Solana
147,41 USDT
avax
AVAX
0.1%
Avalanche
21,73 USDT

Ethereum Kurucusunun Bahsettiği Bu Altcoin’ler Hızla Yükseliyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Decentralized Science (DeSci) nedir? Ethereum kurucusu Vitalik Buterin bu sektöre neden güveniyor? Buterin, Desci podcast’inde neler söyledi? DeSci token fiyatları açıklamalara nasıl tepki verdi?

Ethereum kurucusu DeSci sektörünün yeteneklerini övgü

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, 3 Ocak 2025’te Desci podcast’inde kripto paraların DeSci (Decentralized Science – Merkeziyetsiz Bilim) alanındaki potansiyelini vurguladı. Buterin, kripto paraların bilimsel projelerde fon toplama için ideal olduğunu söylüyor. Aynı zamanda, destek sağlama açısından oldukça etkili bir araç olduğunu belirtiyor. Buterin ayrıca, bu teknolojilerin bilimsel araştırmalara katkı sağlamadaki gücüne dikkat çekti. Buterin, kripto para birimlerinin, bilimsel alandaki projelere daha kolay erişim sağladığını ifade etti. Daha çeşitli finansman kaynakları sağladığına inandığını söyledi.

Kripto paraların, DeSci gibi alanlarda fon sağlayıcılara yeni yollar sunması oldukça verimli. Buterin, bu tür projelerin finansmanında kolaylık sağladığını söylüyor. Ayrıca, araştırma projelerinin hız kazanmasına büyük katkı sağladığını belirtiyor. Vitalik Buterin, uzun zamandır kişisel olarak sağlık ve yaşam sürekliliği araştırmalarına ilgi duyduğunu da dile getirdi. Bu alandaki çalışmalarını, Hindistan’daki pandemi ile mücadeleye yardımcı olmak amacıyla yapılan kripto para bağışları gibi projelerle desteklemişti. Ayrıca, Balvi projesi ve salgın öncesi çalışmalar için yaptığı bağışlar da bu alandaki desteğini gösteriyor.

Buterin, Desci alanındaki gelişmelerin gelecekte daha fazla yenilik getireceğini ümit ettiğini söyledi. Bu yenilikler arasında, bilimsel katkıların adil bir şekilde değerlendirilmesini sağlayacak mekanizmalar yer alıyor. Aynıca, disiplinler arası kamu eğitim fonları ve araştırma yönelimlerinin daha etkin kararlarla şekillenmesi adına geliştirilecek tahmin pazarları yer alıyor. Özellikle, bilimsel araştırmaların finansal destek bulmada daha verimli hale gelmesi için, kripto para ve blockchain teknolojilerinin öncülüğünde çeşitli sistemlerin kurulumunun önemini vurguladı.

Vitalik Buterin’in DeSci alanındaki görüşleri, merkeziyetsiz teknolojilerin sadece finansal sektörü değil. Aynı zamanda bilimi, araştırmayı ve halk sağlığını iyileştirme potansiyeline de sahip olduğunun bir göstergesi olarak büyük bir ilgiyle karşılandı. Kripto paraların gelecekteki bilimsel ve akademik çalışmalar için ne denli önemli bir araç haline gelebileceği, Buterin’in açıklamaları ile netlik kazandı.

DeSci token’ları Buterin’in açıklamaları esnasında yükselişe geçti

Son 24 saat içinde kripto para piyasasında dikkat çeken yükselişler yaşandı. En fazla değer kazanan kripto paralardan bazıları şu şekilde:

  • HairDAO (HAIR): HairDAO’nun token’ı HAIR, özellikle %51.9’luk bir artışla oldukça dikkat çekti. 24 saatlik işlem hacmi 316.085 dolar olurken, piyasa değeri 79.5 milyon dolara ulaştı. Son 7 gün içinde %60.5’lik bir artışa da imza attı.
  • VitaDAO (VITA): VitaDAO’nun token’ı VITA, %37.4’lük bir artış göstererek dikkatleri üzerine topladı. Yalnızca son 24 saatte 7.6 milyon dolar işlem hacmine sahip oldu ve piyasa değeri 175.4 milyon dolar seviyelerine yükseldi. Son bir hafta içinde de %16.9’luk bir değer kazancı kaydetti.

HAIR ve VITA tokenları dışında habere aşırı tepki veren diğer projeler şu şekilde:

  • AxonDAO Governance Token (AXGT): AxonDAO’nun yönetişim token’ı AXGT, %23.7 oranında bir artış yaşadı. 24 saatlik işlem hacmi 743.482 dolara ulaşırken, piyasa değeri 75.2 milyon dolar oldu. Son 7 gün içinde %45.4’lük bir yükseliş gösterdi.
  • ResearchCoin (RSC): ResearchCoin, %11.4 oranında değer kazandı. 24 saatlik işlem hacmi 2.7 milyon dolar oldu. Piyasa değeri ise 125.2 milyon dolara ulaştı. Aynı zamanda, son 7 günde %31.3’lük bir yükseliş yaşadı.
  • Urolithin A (URO): Urolithin A’nın token’ı $URO, son 24 saatte %23.7 değer kazandı. Böylece 69.6 milyon dolarlık işlem hacmi sağladı. Piyasa değeri ise 60.4 milyon dolara yükseldi. Haftalık artış oranı ise %3.2.
  • Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere ROSS Token’de gün içi %30 rallisiyle dikkat çekti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.